Film til jer alle

 

Kære alle elever, forældre og lærere                                                                                       

Jeg håber I alle holder jer raske og får lavet lidt skolearbejde.

I denne uge vil jeg poste en lille film hver dag om, hvordan I kan bruge mine skabeloner (fra d. 23. – 27. marts 2020).

Den første er den længste og varer 4 min og 23 sekunder 🙂

Jeg håber, at I kan holde ud at se alle 5 film til ende, for så vil I være klædt godt på til at anvende skabelonerne.

Husk, I kan få ekstra hjælp til skolearbejdet i mine bøger. Se bøgerne her.

 

Film #1

Her viser jeg, hvordan en skabelon er opbygget, og hvordan I skal forstå dens felter.
Den skabelon jeg viser i filmen henvender sig især til 7., 8. og 9. klasse. Men principperne er de samme uanset hvilket klassetrin I går på eller uanset hvilken skabelon I anvender.
Den varer 4 minutter og 23 sekunder – hold ud!

Her finder du skabelonen (det er nr. 7)

Her er link til tegneserien: Skriv en erindring

 

 

Film #2

Dagens film handler om at blive god til at aflæse visuel information – altså hvad kan man forstå ud fra illustrationer og skabelonens felter.

Jeg kan opfordre dig til at abonnere på mit nyhedsbrev eller følge med på facebook, her vil der komme en del undervisningforslag som er klar til at distribuere til eleverne derhjemme.

 

Film #3

Rigtig mange har spurgt, om jeg har andre skabeloner end dem der bliver sendt ud via FaceBook og Nyhedsbreve i disse dage – og ja det har jeg. Der er også en del der har opfordret mig til at vise, hvordan man downloader skabeloner fra min hjemmeside.

Derfor har jeg lavet 3 små film om hvordan man gør. Du skal vælge den film, som passer til dit tekstbehandlingsprogram (Word, Word Online eller Google Docs). (Husk at mine skabeloner også findes i IntoWords – så behøver eleverne ikke gå til min hjemmeside)

Word

 

Word Online

 

Google Docs

Dagens skabelon handler om at tage notater. Mange elever synes det er svært at finde ud af, hvad der er vigtig. Med denne enkle øvelse kan eleverne øve sig i at lave en liste med de allermest nødvendige ord. Se nyhedsbrevet eller Facebook.

Her finder du skabelonen (Det er skabelon nr 1)

Her finder du illustrationen

 

Tegneserie til: Skriv om en oplevelse